svarer 
Eva Kjer Hansen

Ligestillingsudvalget spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, om skøn af timer som kommunerne i gennemsnit bruger på ligestillingsredegørelser pr. år før og efter lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 195, Spørgsmål 5
Hvor mange timer skønner ministeren, at kommunerne i gennemsnit bruger på ligestillingsredegørelser pr. år efter nuværende lovgivning, og hvor mange timer skønner ministeren, at kommunerne i gennemsnit kommer til at bruge på ligestillingsredegørelser pr. år efter lovforslaget?

Svar fra søndag den 7. april 2019
Der er ikke udarbejdet en samlet opgørelse over kommunernes timeforbrug i forbindelse med udarbejdelse af ligestillingsredegørelserne.

De kommuner, der har gjort brug af udfordringsretten i forhold til ligestillingsredegørelserne, har heller ikke givet oplysninger om tidsforbruget for udarbejdelse, godkendelse mv.

Det, vi til gengæld ved fra den eksterne evaluering, er, at størstedelen af de adspurgte institutioner vurderer, at det arbejde, der pågår i institutionerne med at udarbejde redegørelsen og koordinere besvarelser på tværs af institutionen, er administrativt tungt sammenholdt med den oplevede relevans og anvendelighed.

Vi kan samtidig se på de indsendte redegørelser, at de varierer meget i forhold til, hvor uddybende de er besvaret. Nogle myndigheder holder sig til at besvare spørgsmålene med kryds i afkrydsningsfelterne, andre skriver få uddybende linjer til spørgsmålene, mens andre igen uddyber besvarelserne med længere beskrivelser og flere eksempler. Det betyder, at ressourceforbruget kan variere meget i de enkelte myndigheder.

2 De største administrative lettelser, som lovforslaget vil medføre for kommunerne, består i, at der fremadrettet skal indberettes om målsætninger og det nærmere indhold af disse, at kommuner og regioner ikke længere skal indberette om kønssammensætningen af udvalg mv., og at intervallet for indberetningen af redegørelserne ændres fra hvert andet til hvert tredje år.

Det er således ikke muligt give et skøn over, hvad besparelsen i antal brugte timer på ligestillingsredegørelserne vil være efter lovændringen, men som det fremgår ovenfor, er der lagt op til administrative lettelser for myndighederne.

Det bemærkes, at der med lovforslaget både lægges op til at forenkle redegørelserne og gøre dem mere relevante for myndighederne.
0:000:00