Roger Courage Matthisen
 svarer 
Eva Kjer Hansen

Roger Courage Matthisen (ALT) spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, om bedømmelse af Nyborg Kommunes arbejde med ligestilling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 195, Spørgsmål 6
Hvordan bedømmer ministeren Nyborg Kommunes arbejde med ligestilling, og hvordan vil ministeren fremover bidrage aktivt til, at de meget positive erfaringer fra Nyborg Kommune bliver overført til andre kommuner?

Svar fra søndag den 7. april 2019
Vi kan ud fra ligestillingsredegørelserne se, at Nyborg kommune er en af de kommuner, der aktivt arbejder med ligestilling, og det har kommunen gjort gennem flere år.

Nyborg kommune har bl.a. deltaget i spydspidsprojektet med KL og kommunerne (2014/2015), som blev iværksat som led i regeringens strategi for ligestillingsvurdering i det offentlige. Spydspidsprojektet havde særlig fokus på ligestillingsvurderinger af de borgerrettede ydelser.

Nyborg kommunes ligestillingsprojekt om flere mænd i omsorgsfag er desuden nævnt som et godt eksempel på et ligestillingstiltag på hjemmesiden www.ligestillingsvurdering.dk.

Der er på hjemmesiden formidlet gode eksempler på ligestillingstiltag fra bl.a. en række kommuner, statslige myndigheder og andre lande.

Det er hensigten med lovforslaget, at der fremadrettet i ligestillingsredegørelserne skal lægges større vægt på beskrivelse af enkelte gode eksempler på ligestillingsindsatser, både på personaleområdet og i 2 forhold til de borgerrettede ydelser. Der vil blive arbejdet med øget videndeling, fx af de gode eksempler på initiativer og indsatser, som kan inspirere på tværs af myndighederne. Der lægges i det videre arbejde således op til at styrke videndelingen med afsæt i ligestillingsredegørelserne.
0:000:00