svarer 
Eva Kjer Hansen

Ligestillingsudvalget spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, om kommentar til henvendelsen af 12/2-19 fra Intersex Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 87, Spørgsmål 1
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 12. februar 2019 fra Intersex Danmark om beslutningsforslaget, jf. B 87 – bilag 1.

Svar fra torsdag den 11. april 2019
Jeg er enig i, at information og viden er et bærende element i bekæmpelsen af fordomme og diskrimination. Den enkelte skal mødes ligeværdigt og med respekt uanset køn, seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk eller kønskarakteristika. Det gælder både generelt i samfundet, og det gælder i mødet med det offentlige.

Derfor er der bl.a. en række initiativer i handlingsplanen til fremme af tryghed, trivsel og lige mulighed for LGBTI-personer 2018-2021, der sigter på af bekæmpe fordomme samt give viden og information til både børn og unge, fagpersoner inden for uddannelse og sundhed samt på arbejdsmarkedet og i idrætslivet. Initiativerne omfatter også gruppen af interkønnede.

Inden for det offentlige er der eksempelvis iværksat en indsats, hvor almen praksis får viden om blandt andet sundhedsudfordringerne blandt LGBTI-personer, og dermed klædes bedre på til at møde LGBTIpersoner fordomsfrit. Der udarbejdes også informationsmateriale, som skal understøtte pleje- og aktivitetspersonalet i mødet med ældre LGBTIpersoner.

2 Hvis der er behov for at se på, om undervisningen i køn, ligestilling og mangfoldighed skal gøres obligatorisk eller på anden måde styrkes på specifikke uddannelser for sundheds- og plejepersonale, vil jeg opfordre til, at det tages op i de relevante forligskredse, som der også blev peget på af flere af partierne under 1. behandlingen af beslutningsforslaget.
0:000:00