Dennis Flydtkjær
 svarer 
Karsten Lauritzen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om en generel markedsændring kan holdes inden for standstill bestemmelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 222, Spørgsmål 23
Vil ministeren oplyse om, en generel markedsændring, hvor det redaktionelle indhold for aviser generelt har ændret sig siden praksis blev fastlagt i 1967, kan holdes inden for standstill bestemmelsen, selv om praksis blev fastlagt på grundlag af den journalistik, layout m.v., som var gældende på daværende tidspunkt?

Svar fra fredag den 26. april 2019
De tre hovedkriterier for, hvornår der momsmæssigt foreligger en avis, har været gældende en lang årrække. Kriterierne er, 1) at publikationen primært skal læses på grund af sit indhold af aktuelt nyhedsstof, 2) at publikationen skal henvende sig til en videre (almen) kreds af læsere, og 3) at publikationen skal behandle et bredt emneområde. Kriterierne er nærmere beskrevet i lovforslagets bemærkninger.

Kriteriernes karakter betyder, at definitionen af en avis kan følge med tidens udvikling.

Indhold, der anses for at henvende sig til en videre (almen) kreds af læsere, er fx ikke nødvendigvis det samme i dag som i 1967. At kriterierne på denne måde kan følge med tidens udvikling, mener jeg er i fuld overensstemmelse med standstill-bestemmelsen.

0:000:00