svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvordan ministeren vil sikre, at lovforslaget ikke kommer til at medføre, at sygehusene må flytte ressourcer til kræftundersøgelser fra andre vigtige områder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 34, Spørgsmål 1
Hvordan vil ministeren sikre, at lovforslaget ikke kommer til at medføre, at sygehusene må flytte ressourcer til kræftundersøgelser fra andre vigtige områder?

Svar fra onsdag den 13. november 2019
”Hvordan vil ministeren sikre, at lovforslaget ikke kommer til at medføre, at sygehusene må flytte ressourcer til kræftundersøgelser fra andre vigtige områder?” Svar:

Regionerne har i dag ansvaret for driften af sygehusene og varetagelsen af de nationale screeningsprogrammer for hhv. bryst-, livmoderhals- og tyk- og endetarmskræft.

Regionerne er økonomisk kompenseret for at varetage kræftscreeningsprogrammerne.

Det er Sundheds- og Ældreministeriets vurdering, at lovforslaget derfor ikke vil få økonomiske konsekvenser for regionerne. Danske Regioner har meddelt ministeriet, at man tager denne vurdering til efterretning, og at regionerne ikke vil rejse krav om økonomisk kompensation som følge af lovforslaget (DUT).
0:000:00