svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om ministeren vil lægge op til en evaluering af udgiftsniveauet for regionerne i forbindelse med overflytningen af opgaver fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 35, Spørgsmål 7
Vil ministeren i forlængelse af spørgsmål 5 redegøre for, om ministeren vil lægge op til en evaluering (eksempelvis efter 2 år) af udgiftsniveauet for regionerne i forbindelse med overflytningen af opgaver fra Styrelsen for Patientsikkerhed?

Svar fra fredag den 15. november 2019
Sundheds- og Ældreministeriet kan oplyse, at der ikke lægges op til en evaluering af udgiftsniveauet for regionerne i forbindelse med overflytning af kompetencen til at godkende videregivelse af oplysninger om enkeltpersoners helbredsforhold og andre fortrolig oplysninger fra patientjournaler og andre systemer, der supplerer patientjournalen til brug for konkrete forskningsprojekter af væsentlig samfundsmæssig interesse, statistik eller planlægning fra Styrelsen for Patientsikkerhed til regionsrådet.

Baggrunden herfor er, at antallet af sager har ligget stabilt på omkring 500 sager årligt de seneste år. Der er endvidere i forbindelse med udgiftsestimatet i lovforslaget taget højde for, at der indføres en sagsbehandlingstid på 35 dage.

Der henvises endvidere til den samtidige besvarelse af SUU spørgsmål nr. 5 (L35 - Forslag til lov om ændring af lov om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter og sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet (Styrkelse af borgernes tryghed og tillid til sundhedsforskning samt forbedrede rammer for sundhedsforskning)).
0:000:00