Mads Fuglede
 svarer 
Mattias Tesfaye

Mads Fuglede (V) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om alle de børn, der er omfattet af overgangsordningen, vil kunne opnå en vellykket integration i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 43, Spørgsmål 28
Er det ministerens opfattelse, at alle de børn, der er omfattet af overgangsordningen, vil kunne opnå en vellykket integration i Danmark?

Svar fra fredag den 29. november 2019
Kravet om vellykket integration har – navnlig efter ophævelsen af 2-årsfristen i 2016 – ført til nogle resultater, der er svære at forklare og forsvare.

Derfor indgik Socialdemokratiet i februar 2019 en aftale med den tidligere regering og Dansk Folkeparti om afskaffelse af kravet om vellykket integration og indførelse af en ny frist på 3 måneder for indgivelse af ansøgning om familiesammenføring med børn.

Det er dog ingen hemmelighed, at Socialdemokratiet gerne havde set, at aftalen også tog hånd om de børn, der er kommet i klemme på grund af de eksisterende regler.

Det også baggrunden for, at ét af punkterne i Socialdemokratiets politiske forståelse med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten er, at ”de irka 70 ør , der er kommet i klemme på grund af integrationsvurderingerne fra 2016 og til nu, [skal]

hjælpes ved, at de får tre måneder til at ansøge om familiesammenføring ud fra kriterier e i de ye lovgiv i g, selvo deres forældre har været her læ gere.” Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at alle de børn, der er omfattet af overgangsordningen, vil kunne opnå en vellykket integration i Danmark. Men jeg har ingen grund til at tro, at det ikke vil være tilfældet. Jeg er optaget af, at børn, der skal have en fremtid i Danmark, kommer hertil så tidligt som muligt. Det er i alles interesse. 29. november 2019 Udlændinge- og Integrationsministeriet Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 17688 1097329 På den baggrund har regeringen foreslået, at de børn, der er kommet i klemme på grund af kravet om vellykket integration og ophævelsen af 2-årsfristen, bør have 3 måneder til at ansøge om familiesammenføring efter de nye regler, selvom deres forældre har været her i længere tid end 3 måneder.

Jeg er glad for, at der synes at være bred opbakning i Folketinget, bl.a. fra spørgerens parti, til at give en hjælpende hånd til de børn, der er kommet i klemme på grund af de eksisterende regler, der som nævnt har ført til nogle resultater, der er svære at forklare og forsvare.

Mattias Tesfaye / Moya-Louise Lindsay-Poulsen Side
0:000:00