Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

EL: Hvordan vurderer man en borgers arbejdsevne?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 67, Spørgsmål 6

Vil ministeren redegøre for, hvordan vurderingen af arbejdsevnen tilvejebringes? Bliver der udviklet et skema eller en algoritme til udvælgelse eller er der tale om et skøn? I svaret bedes ministeren ligeledes redegøre for, hvilken sundhedsfaglig vurdering, der vejer tungest (egen læge, speciallæge eller regionens læge kliniske funktion?

Svar fra tirsdag den 10. december 2019

”Vil ministeren redegøre for, hvilke faglige specialkvalifikationer, der skal være til stede, når kommunen træffer en afgørelse om tilkendelse af seniorpension, herunder om social eller arbejdsmedicinere vil være med til at træffe afgørelsen?” Svar:

Ved tilkendelse af seniorpension skal der foretages en individuel, konkret vurdering, primært på grundlag af helbredsmæssige oplysninger. Andre oplysninger af betydning for borgerens aktuelle arbejdsevne skal også indgå i en helhedsvurdering af borgerens arbejdsevne i seneste job. Andre oplysninger, der kan have betydning for borgerens aktuelle arbejdsevne, er fx funktionsevnebeskrivelse, beskrivelse af eventuelle sociale barrierer og skånehensyn i tidligere job, udfordringer i forbindelse med varetagelse af seneste job, eventuelle resultater af tidligere virksomhedspraktik samt andre forhold, der er relevante for borgerens arbejdsevne.

Ved tilkendelse af seniorpension, skal arbejdsevnen alene vurderes i forhold til seneste job, det vil sige på baggrund af en beskrivelse af, hvilke arbejdsfunktioner den pågældende varetog i seneste job, og en beskrivelse af hvilke kompetencer såvel fysiske som mentale, der er en forudsætning for at varetage jobbet. Beskrivelsen af arbejdsfunktioner i seneste job skal sammenholdes med personens nuværende arbejdsevne, som den er beskrevet i den helhedsvurdering, der foretages af borgerens aktuelle arbejdsevne.

Det er kommunerne, der foretager den konkrete vurdering af arbejdsevnen, og det er kommunens ansvar at sikre, at der er indhentet nødvendig og tilstrækkelig dokumentation. Reglerne om seniorpension indeholder ikke særlige krav til medarbejdernes uddannelsesmæssige forudsætninger eller baggrund. Det er kommunens ansvar at sikre, at medarbejderne har de kompetencer, der skal til for at kunne varetage sagsbehandling og træffe afgørelse om seniorpension.

Hvis kommunen er i tvivl om de helbredsmæssige oplysningers betydning for arbejdsevnen, kan kommunen modtage sundhedsfaglig rådgivning hos sundhedsko10. december 2019 J.nr.

2019 - 7025 ordinator fra regionens klinisk funktion, ligesom kommunen kan anmode om lægeattester fra borgerens praktiserende læge eller regionens kliniske funktion, hvis helbredsforholdene ikke er tilstrækkeligt oplyst. En stor del af sundhedskoordinatorerne i klinisk funktion er samfundsmedicinere, herunder social- og arbejdsmedicinere.

Hvis det samlet set er dokumenteret, at borgerens arbejdsevnen er væsentligt og varigt nedsat til højest 15 timer om ugen i seneste job, tilkendes der seniorpension, ellers skal der gives afslag.

Sager om tilkendelse af seniorpension skal ikke forelægges rehabiliteringsteamet.

0:000:00