Anni Matthiesen
 svarer 
Astrid Krag

Anni Matthiesen (V) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om aflastning under midlertidige ophold i udlandet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 13, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for merudgifterne, såfremt udlandsbekendtgørelsens § 1, stk. 2 ændres, så forældre til børn med et handicap fremover kan medtage hjælp til aflastning bevilget efter servicelovens § 84, stk. 1, jf. § 44, under midlertidige ophold i udlandet?

Svar fra mandag den 6. januar 2020
”Vil ministeren redegøre for merudgifterne, såfremt udlandsbekendtgørelsens § 1, stk.

2 ændres, så forældre til børn med et handicap fremover kan medtage hjælp til aflastning bevilget efter servicelovens § 84, stk. 1, jf. § 44, under midlertidige ophold i udlandet?” Svar:

Det er ikke muligt at foretage en realistisk vurdering af merudgifterne ved, at der skabes hjemmel til at medtage aflastning efter servicelovens § 44, jf. § 84, under midlertidigt ophold i udlandet.

Udgifterne ved at medtage aflastning til udlandet kan ikke fastlægges entydigt, men vil variere fra situation til situation. Tilsvarende er der ikke data, som kan belyse, hvor mange børn der får aflastning efter § 44, omfanget heraf samt familiernes ferievaner, jf. også mit samtidige svar på spørgsmål 2 (B 13).

Det er på denne baggrund ikke muligt at opgøre de nuværende udgifter og opgøre forventede udgifter ved den foreslåede ændring, og dermed ikke muligt at skønne over merudgifterne.

Udgifter forbundet med at kunne medtage aflastning til udlandet kan fx være udgifter direkte forbundet med at yde aflastningen, rejseomkostninger, omkostninger til ophold, diæter, forsikringer mv. Der kan herudover være udgifter til løn i rejsetid samt ekstra vederlag under ferieophold. Og endelig kan der være udgifter til lift ol., der skal transporteres.
0:000:00