svarer 
Astrid Krag

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om oversendelse af orientering om borgernes eventuelle krav om efterbetaling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 69, Spørgsmål 2
Vil ministeren sende en orientering til udvalget om status i forhold til at imødekomme borgernes eventuelle krav om efterbetaling, når processen i forhold hertil har været drøftet med KL?

Svar fra mandag den 16. december 2019
”Vil ministeren sende en orientering til udvalget om status i forhold til at imødekomme borgernes eventuelle krav om efterbetaling, når processen i forhold hertil har været drøftet med KL?” Svar:

Jeg henviser til mit svar af 9. december 2019 på spørgsmål 1 til lovforslaget, hvori det bl.a. er oplyst, at der kan være borgere, der har fået udbetalt en lavere ydelse end den, de efter den gældende ordlyd af § 42, stk. 3, og § 182, stk. 3, i lov om social service har krav på.

Social- og Indenrigsministeriet vil som nævnt i svaret på spørgsmål 1 i samarbejde med KL tilrettelægge en proces, der kan imødekomme disse borgeres eventuelle krav på en bagudrettet efterbetaling, herunder også i relation til spørgsmålet om identifikation af relevante sager.

Ministeriet er i dialog med KL. Når processen er fastlagt, vil jeg orientere udvalget herom.
0:000:00