Liselott Blixt
 svarer 
Magnus Heunicke

Liselott Blixt (DF) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om de foreløbige erfaringer fra pilotprojektet i Region Hovedstaden om effekten af at afskaffe henvisningskravet til almindelig fysioterapi

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 21, Spørgsmål 1
Hvad kan ministeren oplyse om de foreløbige erfaringer fra pilotprojektet i Region Hovedstaden om effekten af at afskaffe henvisningskravet til almindelig fysioterapi?

Svar fra tirsdag den 11. februar 2020
”Hvad kan ministeren oplyse om de foreløbige erfaringer fra pilotprojektet i Region Hovedstaden om effekten af at afskaffe henvisningskravet til almindelig fysioterapi?” Svar:

I juli 2019 godkendte Sundheds- og Ældreministeriet et pilotprojekt om afskaffelse af henvisningskravet i Region Hovedstaden. Projektet vil omfatte Frederikssund og Ballerup ko u e ed Gladsaxe og Gribskov so ”ko trolko u er”, så a ka sammenligne effekten af at ændre på henvisningskravet.

Formålet med projektet er at undersøge fordele ved at afskaffe henvisningskravet til almindelig fysioterapi i form af bedre økonomi, bedre og kortere patientforløb, aflastning af almen praksis, og færre henvisninger til billeddiagnostik og speciallæger.

Region Hovedstaden har oplyst, at de har brugt efteråret på at forberede projektet og evalueringsdesignet. Forventningen er, at projektet starter op 1. marts 2020 og løber ét år frem til 1. marts 2021.

Region Hovedstaden forventer at have de foreløbige resultater af projektet i maj 2021, og den endelige evaluering af projektet forventes at foreligge ved udgangen af 2021.
0:000:00