Carl Valentin
 svarer 
Lea Wermelin

Carl Valentin (SF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om at affaldssortere helt fra bunden og dermed indføre en reel kildesortering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 36, Spørgsmål 2
Er ministeren enig i, at det vil være hensigtsmæssigt at begynde affaldssortering helt fra bunden og skille affaldet i de renest mulige fraktioner dér, hvor det bliver til affald, nemlig ude hos borgerne, og dermed indføre en reel kildesortering?

Svar fra tirsdag den 11. februar 2020
Jeg er enig i, at vi skal have en klogere affaldssortering og strømline de mange forskellige former for affaldsindsamling, som landets kommuner har i dag. Vores land er for lille til, at hver kommune kan have hver sin affaldsløsning. Det reviderede affaldsdirektiv fra 2018 stiller krav om særskilt indsamling af en række affaldsfraktioner. Det betyder som udgangspunkt, at disse affaldsfraktioner skal sorteres hver for sig og ikke må blandes sammen. Disse krav skal være udgangspunkt for, hvordan vi indretter indsamlingen af husholdningsaffald i Danmark. Samtidig skal det være nemt for danskerne at sortere rigtigt, og der skal tages hensyn til forskellige boligformer, praktiske og logistiske forhold, samt den efterfølgende affaldsbehandling. Alle disse forhold indgår i de igangværende analyser af, hvordan vi får indrettet affaldssorteringen på den bedst mulige måde, så vi får affaldssorteret så meget som muligt til genanvendelse.

Lea Wermelin / Janne Birk Nielsen
0:000:00