Carl Valentin
 svarer 
Lea Wermelin

Carl Valentin (SF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om det vil være muligt at stille nationalt krav om, at al plastaffald, der eksporteres, skal notificeres til Miljøstyrelsen, og derfor ikke kan eksporteres som grønt affald

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 36, Spørgsmål 3
Kan ministeren oplyse, om det vil være muligt at stille nationalt krav om, at al plastaffald, der eksporteres, skal notificeres til Miljøstyrelsen, og derfor ikke kan eksporteres som grønt affald?

Svar fra tirsdag den 11. februar 2020
Det v il umiddelbart ikke v ære muligt at fastsætte et sådan krav, uden at det v il være i strid med EUretten.

EU’s forordning om overførsel af affald, transportforordningen, opstiller specifikke regler for handel med grønlistet affald. I forordningen næv nes ikke en mulighed for at indføre strammere regler nationalt. Da forordningen således fastsætter, hv ilke regler der gælder for affald på den grønne liste, v urderes det ikke muligt for Danmark at indføre andre regler på området.

Kommissionen har desuden fremlagt sin ny e Green Deal med tilkendegivelse af, at eksport af europæisk affald ud af EU skal stoppes. På den baggrund ønsker Kommissionen at ændre på de europæiske regler for transport af affald. Regeringen v il aktivt arbejde for en ambitiøs revidering af transportforordningen, så europæisk affald håndteres i Europa.

Lea Wermelin / Janne Birk Nielsen
0:000:00