svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvilken dialog ministeren og ministeriet har haft med Danske Tandplejere i forbindelse med lovforslagets udarbejdelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 89, Spørgsmål 12
Kan ministeren oplyse, hvilken dialog ministeren og ministeriet har haft med Danske Tandplejere i forbindelse med lovforslagets udarbejdelse?

Svar fra mandag den 10. februar 2020
”Kan ministeren oplyse, hvilken dialog ministeren og ministeriet har haft med Da ske Ta dplejere i forbi delse ed lovforslagets udarbejdelse?” Svar:

Jeg kan oplyse, at Danske Tandplejere i efteråret 2018 deltog i en arbejdsgruppe i Styrelsen for Patientsikkerhed. Arbejdsgruppens formål var at vurdere, om tandplejerne bør have selvstændig adgang til at udføre fissurforsegling og fluoridbehandling.

På grundlag af arbejdet i arbejdsgruppen indstillede Styrelsen for Patientsikkerhed til ministeriet, at tandplejernes virksomhedsområde udvides til at omfatte disse behandlingstyper, hvilket er baggrunden for det aktuelle lovforslag.

Som det fremgår af min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 3 (L 89 - Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed (Udvidelse af virksomhedsområdet for tandplejere)) er Sundheds- og Ældreministeriet aktuelt i dialog med Danske Tandplejere om foreningens ønsker om en yderligere udvidelse af tandplejernes virksomhedsområde.
0:000:00