Victoria Velásquez
 svarer 
Mattias Tesfaye

Victoria Velasquez (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om, hvor mange af dem, der udnytter etableringskortordningen i dag, bruger ordningen til en anden type arbejde, end det de er uddannet til? Hvor mange af disse tager ufaglært arbejde el.lign.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 111, Spørgsmål 1
Hvor mange af dem, der udnytter etableringskortordningen i dag, bruger ordningen til en anden type arbejde, end det de er uddannet til? Hvor mange af disse tager ufaglært arbejde el.lign.?

Svar fra torsdag den 5. marts 2020
Etableringskortordningen har til formål at styrke indsatsen for at fastholde internationale studerende med danske uddannelsespapirer, ved at give dem mulighed for at få fodfæste på det danske arbejdsmarked efter endt uddannelse. De meddeles således ikke en stedfæstet arbejdstilladelse knyttet til et konkret ansættelsesforhold.

Med forslaget om et års mulighed for forlængelse, gives der etableringskortindehavere mulighed for et samlet ophold på op til 3 år, hvis de er i relevant beskæftigelse. Det betyder, at fx ufaglærte stillinger ikke vil kunne danne grundlag for forlængelse af etableringskortet. Det vil således være en forudsætning for at kunne få forlænget etableringskortet med yderligere et år, at ansættelsesforholdet er påbegyndt på tidspunktet, hvor forlængelsesansøgningen indgives, og at ansættelsesforholdet fortsat består på det tidspunkt, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration træffer afgørelse om forlængelse. Der skal være tale om en reel ansættelse, og selvstændig erhvervsvirksomhed kan ikke danne grundlag for forlængelse af etableringskortet. Styrelsen for International Rekruttering og Integration vil ved vurderingen af spørgsmålet om relevans bl.a. kunne lægge vægt på udlændingens stillingsbetegnelse, ansættelseskontrakt, herunder lønniveau, samt arbejdets faktiske indhold. I den forbindelse vil Styrelsen for International Rekruttering og Integration kunne anmode ansøger om en udtalelse fra vedkommendes arbejdsgiver om, hvilke arbejdsopgaver udlændingen udfører. Forlænges etableringskortet, stilles der ikke yderligere krav til udlændingens ansættelse frem til etableringskortet udløber.

5. marts 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 3798 1188795 Til orientering vedlægges i øvrigt et bilag indeholdende en opgørelse over personer med etableringskort, fordelt på socioøkonomisk status og jobfunktion (DISCOkode) for lønmodtagere, november 2018.

Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side
0:000:00