Sikandar Siddique
 svarer 
Nick Hækkerup

Sikandar Siddique (ALT) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om oversendelse af en liste over møder som ministeren selv har deltaget i, hvor et ønske om “løbende dialog” er fremsat

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 46, Spørgsmål 3
Vil ministeren i forlængelse af svar på spørgsmål 1, hvor ministeren henviser til “løbende dialog”, oversende en liste over møder ministeren selv har deltaget i, hvor et sådan ønske er fremsat, samt oplysninger om hvem der fremsatte ønsket og på hvis vegne?

Svar fra onsdag den 13. maj 2020
Som jeg sagde under 1. behandlingen af beslutningsforslag nr. B 46 den 21. januar 2020, har jeg forståelse for politiets ønske om at kunne bruge ansigtsgenkendelsesteknologien, og jeg lytter altid opmærksomt, når politiet beder om redskaber, der kan hjælpe til effektiv kriminalitetsbekæmpelse.

Med udtalelserne henviste jeg til, at jeg gennem min og mit embedsværks løbende dialog med politiet om behovet for nye redskaber er blevet bekendt med, at politiet har et ønske om at kunne bruge ansigtsgenkendelse, da det er forbundet med en række efterforskningsmæssige fordele. Samme ønske kom til udtryk i et interview med chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Bergen Skov i oktober 2019.

Når vi alligevel ikke uden videre kaster os ud i anvendelsen af ansigtsgenkendelsesteknologi, skyldes det, at anvendelsen af teknologien, som jeg også tidligere har givet udtryk for, rejser nogle principielle, retlige og praktiske dilemmaer, som vi ikke kan se bort fra. Det er alt sammen spørgsmål, som vi skal have afklaret, inden teknologien kan tages i brug.

0:000:00