Jakob Sølvhøj
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Jakob Sølvhøj (EL) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvor mange skoler der skal gennemføre obligatoriske nationale test fra den 1. marts til den 30. april 2020

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 126, Spørgsmål 3
Vil ministeren oplyse, hvor mange skoler der skal gennemføre obligatoriske nationale test fra den 1. marts til den 30. april 2020, hvad der er det præcise kriterie for udpegningen af de 20 pct. dårligst præsterende skoler i dansk og matematik, og hvordan det repræsentative udsnit af landets klasser, som i lighed med de dårligst præsterende, fortsat skal gennemføre de nationale test, er udvalgt?

Svar fra onsdag den 18. marts 2020
Samlet vil der bliver udtaget 223 skoler til aflæggelse af nationale test i skoleåret 2019/2020.

Det repræsentative udsnit af landets skoler fastlægges ud fra kriterier om skoletype, geografisk placering og elevsammensætning. Ud fra disse kriterier vil skolerne blive inddelt i grupper. Fra hver gruppe udvælges skoler tilfældigt i et antal, der svarer til hver gruppes andel på landsplan.

Børne- og Undervisningsministeriet forventer at skulle udtage ca. 5.000 elever pr. klassetrin, hvor der afholdes nationale test, dvs. på 2., 3., 4., 6., 7. og 8. klassetrin. Antallet af skoler, der skal deltage, afhænger af skolernes størrelse med hensyn til elevtal. 18. marts 2020 Sags nr.:20/048
0:000:00