Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Joy Mogensen

Søren Søndergaard (EL) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om aldersvurderingen i Danmark skal baseres på et dansk børnesyn og dansk børnekultur og ikke på en eller anden fastsat EU-norm

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 108, Spørgsmål 1
Mener ministeren, at aldersvurderingen i Danmark skal baseres på et dansk børnesyn og dansk børnekultur og ikke på en eller anden fastsat EU-norm?

Svar fra mandag den 4. maj 2020
Ja.

Den aldersvurdering af film, der i dag foretages af Medierådet for Børn og Unge, er baseret på et dansk børnefagligt udgangspunkt. Tilsvarende vil gøre sig gældende for den foreslåede aldersvurdering af indhold, der med udgangspunkt i vejledende retningslinjer fra Medierådet for Børn og Unge skal foretages af danske udbydere af fjernsynsvirksomhed og on demand audiovisuelle medietjenester samt distributører af videogrammer.

Joy Mogensen Dok. nr. 20/01763-
0:000:00