Signe Munk
 svarer 
Lea Wermelin

Signe Munk (SF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om ændringsforslag om rimelige udgifter for sagsøger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 132, Spørgsmål 5
Vil ministeren stille ændringsforslag, således at det tydeligt fremgår af loven, at private søgsmål, som anlægges, hvor man inden lovændringen kunne klage, ikke må føre til urimelige udgifter for sagsøger, både med hensyn til de udgifter sagsøgeren pålægges, og med hensyn til sagsøgers egne udgifter i forbindelse med sagsanlægget? Ændringsforslaget skal sikre overensstemmelse med Århuskonventionens intentioner og ordlyd om rimelige udgifter for sagsøger – f.eks. ved at retten skal påse, at sagsøgers omkostninger ved sagen ikke er uoverkommelige høje. Hvis ministeren ikke vil stille ændringsforslag, bedes ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag med bemærkninger.

Svar fra mandag den 4. maj 2020
Det følger allerede i dag af Århuskonventionen, som såvel EU som Danmark har tiltrådt, at omkostningerne ved en retssag på miljøområdet ikke må være uoverkommeligt høje. Jeg vil dog gerne stille det ønskede ændringsforslag for at tydeliggøre, at der fortsat er adgang til domstolene, og at denne adgang ikke må være uoverkommelig dyr.

Lea Wermelin / Merete Løvschall • www.mfvm.dk
0:000:00