Signe Munk
 svarer 
Dan Jørgensen

SF: Vil Jørgensens kommende globale afrapportering indeholde en status på Danmarks internationale forpligtelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 117, Spørgsmål 2

Vil ministeren bekræfte, at den globale afrapportering, som ministeren skal udarbejde, vil indeholde en status på Danmarks internationale forpligtelser? Baggrunden for spørgsmålet er, at dette aspekt ikke fremgår af bemærkningerne til § 6, hvor der blot står, at den globale afrapportering vedrører de internationale effekter af den danske klimaindsats. “Effekter” er selvsagt et noget mere udflydende begreb end “forpligtelser”, og det er sidstnævnte begreb, der anvendes i aftalen om klimaloven.

Svar fra fredag den 29. maj 2020

Det fremgår af aftale om klimalov af 6. december 2019, at der årligt skal redegøres for status på Danmarks internationale forpligtelser. Dette vil der i henhold til forslaget til lov om klima blive redegjort for i det årlige klimaprogram.

Med lovforslaget forpligtes klima-, energi- og forsyningsministeren til i klimaprogrammet at give en beskrivelse af og status for opfyldelse af Danmarks internationale klimamålsætninger (§ 7, stk. 2, nr. 6).

Dertil fremgår det af lovforslaget, at Klimarådet i forbindelse med dets årlige anbefalinger skal give en status på Danmarks internationale målsætninger, herunder gældende internationale klimaforpligtelser, der påhviler Danmark (§ 4, stk. 3).

0:000:00