Marie Krarup
 svarer 
Mattias Tesfaye

Marie Krarup (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig i, at der med forslaget bruges flere penge på udlændinge, og dermed kan bruges færre på danske borgere? Er det regeringens politik, at øge statens udgifter til udlændinge på bekostning af danskere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 186, Spørgsmål 2
Er ministeren enig i, at der med forslaget bruges flere penge på udlændinge, og dermed kan bruges færre på danske borgere? Er det regeringens politik, at øge statens udgifter til udlændinge på bekostning af danskere?

Svar fra onsdag den 27. maj 2020
Efter at deltagerbetalingen blev indført den 1. juli 2018, er antallet af selvforsørgende kursister, der går til danskuddannelse, mere end halveret. Det har ikke været en hensigtsmæssig udvikling.

Regeringen lægger stor vægt på, at udlændinge, der kommer til Danmark, tilegner sig det danske sprog. Et godt dansk er en meget vigtig del af det at blive en bidragende borger i det danske samfund. Det gælder både for de højtuddannede og for de andre udlændinge, som udfylder vigtige funktioner på det danske arbejdsmarked. Danskkundskaber kan være med til at fastholde kvalificeret arbejdskraft i Danmark.

Vi regner med, at flere udlændinge nu vælger at tage mod tilbud om danskuddannelse. Det koster penge. Men vi vurderer, at det på lang sigt kan styrke det danske samfund, at f.eks. udenlandsk arbejdskraft taler og forstår dansk. Det er derfor i mine øjne en fornuftig og langsigtet investering for samfundet. 27. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 8424 1267878 Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side 1/
0:000:00