Mai Villadsen
 svarer 
Lea Wermelin

Mai Villadsen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om sikring af, at der på tværs af de forskellige aktører skabes et forpligtende samarbejde, der understøtter udviklingen af mere miljøvenlige produkter

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 34
Hvordan vil ministeren sikre, at der på tværs af de forskellige aktører (producenter og importører af emballerede produkter, kommuner og kommunale affaldsselskaber samt private affaldsvirksomheder) skabes et forpligtende samarbejde, der understøtter udviklingen af mere miljøvenlige produkter?

Svar fra onsdag den 20. maj 2020
Jeg er enig i, at det er vigtigt, at der etableres et godt samarbejde mellem alle aktørerne ift. det kommende producentansvar for emballage. Det er grundstenen i et velfungerende producentansvar.

Derfor er det også et direktivkrav, at medlemsstaterne skal sikre en regelmæssig dialog mellem de relevante interessenter, der indgår i producentansvarsordninger.

Som udgangspunkt ønsker jeg, at aktørerne i videst muligt omfang selv aftaler sig frem til et godt samarbejde. I forbindelse med udmøntningen indgår jeg dog gerne i drøftelser om, hvordan samarbejdet kan formaliseres imellem aktørerne. Både Dansk Affaldsforening og Dansk Industri har i deres forslag til organiseringen af producentansvaret for emballage tilkendegivet, at de lægger vægt på, at der etableres et godt samarbejde, og de har begge forslag til, hvordan samarbejdet kan formaliseres.

Begge parters forslag vil indgå i det videre arbejde med udmøntning af lovforslaget, hvor jeg lægger stor vægt på at inddrage interessenterne.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00