Mai Villadsen
 svarer 
Lea Wermelin

Mai Villadsen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om etablering af et forpligtende samarbejdsforum på tværs af de forskellige aktører som det ses i Belgien

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 35
Vil ministeren etablere et forpligtende samarbejdsforum på tværs af de forskellige aktører som det ses i Belgien, hvor kommunerne og producentansvarsforeningen (Fost Plus) løbende mødes og afklarer spørgsmål om økonomi, kvalitet, mængder og serviceniveau?

Svar fra onsdag den 20. maj 2020
Jeg lægger stor vægt på, at der etableres et godt samarbejde mellem de involverede aktører, og henviser til mit svar på spørgsmål nr. 34 til L112.

Miljø- og Fødevareministeriet arbejder på at færdiggøre et nabotjek af producentansvarsordningerne for emballage i Sverige, Tyskland, Belgien og Holland. I den kommende udmøntning af producentansvaret for emballage vil jeg inddrage erfaringer fra disse lande, herunder også erfaringerne fra Belgien ift. at sikre et godt samarbejde mellem aktørerne.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00