Marcus Knuth
 svarer 
Mattias Tesfaye

Marcus Knuth (K) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil involvere de partier, der stemmer for forslaget i udmøntningen af den nye positivliste

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 188, Spørgsmål 6
Vil ministeren involvere de partier, der stemmer for forslaget i udmøntningen af den nye positivliste?

Svar fra lørdag den 30. maj 2020
Der er i lovforslaget lagt op til, at der med hjemmel i bemyndigelsesbestemmelsen i udlændingelovens § 12 vil blive fastsat nærmere regler i udlændingebekendtgørelsen om, hvornår en stilling på arbejdsmarkedsbalancen kan anses for at være på minimum faglært niveau. Det er bl.a. hensigten at fastsætte regler om, at en bestemt andel af de ansatte inden for hver stillingsbetegnelse skal have en erhvervskompetencegivende uddannelse.

Lovforslaget er som bekendt en del af udmøntningen af finanslovsaftalen for 2020, og det vil naturligt også være afspejlet i, hvilke partier der involveres nærmere i den konkrete udformning af ordningen. Derfor lægges der heller ikke op til en særskilt proces med andre partier.

Efter planen sendes et udkast til en ændret udlændingebekendtgørelse i høring midt i juni, og jeg ser meget frem til at modtage input i denne sammenhæng. 30. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 8847 1274055 Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side 1/
0:000:00