Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om der i det lovforslag, der bliver fremsat i efteråret 2020, bliver stillet krav til sagsbehandlernes faglige kvalifikationer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 184, Spørgsmål 4
Vil ministeren oplyse, om der i det lovforslag, der bliver fremsat i efteråret 2020, bliver stillet krav til sagsbehandlernes faglige kvalifikationer, for eksempel at de skal være uddannede socialrådgivere eller have en uddannelse, der kan sidestilles hermed?

Svar fra mandag den 25. maj 2020
Der er ikke fastsat særlige krav til sagsbehandleres faglige kvalifikationer i lovgivningen om offentlige myndigheder, der varetager opgaver på social- og beskæftigelsesområdet, fx kommunerne og Udbetaling Danmark, da det som udgangspunkt hører under myndigheders beslutningskompetence. Der vil ligeledes ikke fremgå specifikke krav til sagsbehandlernes uddannelsesmæssige baggrund mv. i det kommende lovforslag.

Jeg vil dog gerne slå fast, at jeg har en klar forventning om, at Seniorpensionsenheden med ATP som teknisk og administrativ leverandør sikrer, at de medarbejdere, som ansættes, har både relevante og nødvendige faglige kvalifikationer, som gør dem i stand til at varetage opgaven med at tilkende seniorpension. Det har jeg også fuld tillid til, at ATP vil sikre.

Samtidig vil jeg henlede opmærksomheden på, at det er forudsat i det fremsatte lovforslag, at medlemmerne af praksiskoordineringsudvalget, som skal bistå ATP med at sikre en god og ensartet praksis i Seniorpensionsenheden samt indstille til bestyrelsen om et hensigtsmæssigt niveau for servicemål, kvalitet og svarfrister, har relevante faglige kompetencer, herunder bl.a. lægefaglige kompetencer. Praksiskoordineringsudvalgets medlemmer indstilles af KL, Danske Regioner og Advokatsamfundet.

286
0:000:00