Victoria Velásquez
 svarer 
Mattias Tesfaye

Victoria Velasquez (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om, hvordan ministeren vil sikre, at arbejdsmarkedsbalancen er et retvisende udgangspunkt for definitionen af mangel på arbejdskraft, når der i rekrutteringssurvey om forgæves rekruttering ikke tages højde for f.eks. opfyldelsen af oplistede krav eller den lokale ledige arbejdskraft ift. stillingskategorien

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 188, Spørgsmål 7
Hvordan vil ministeren sikre, at arbejdsmarkedsbalancen er et retvisende udgangspunkt for definitionen af mangel på arbejdskraft, når der i rekrutteringssurvey om forgæves rekruttering ikke tages højde for f.eks. opfyldelsen af oplistede krav eller den lokale ledige arbejdskraft ift. stillingskategorien? Ministeren bedes også redegøre for, hvordan det sikres, at arbejdsmarkedsopgørelsen er helt aktuel, særligt i lyset af den stigende ledighed under og efter coronakrisen.

Svar fra fredag den 29. maj 2020
Med lovforslaget lægges der op til at anvende den samme mangelopgørelse i forhold til den foreslåede positivliste for stillinger på minimum faglært niveau, som anvendes i forhold til den nuværende positivliste.

Den foreslåede positivliste for stillinger på minimum faglært niveau vil således blive opdateret halvårligt på baggrund af den rekrutteringssurvey, der også ligger til grund for arbejdsmarkedsbalancen. Opgørelsen af mangellisten for alle stillingskategorier forestås af Beskæftigelsesministeriet og baserer sig på den mangel, som virksomhederne har tilkendegivet. Ledighed indgår i dag ikke i opgørelsen af mangellisten. 29. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 9142 1278617 Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side 1/
0:000:00