Martin Geertsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvordan kommuner/regioner skal forholde sig, såfremt det ikke er muligt i nærområdet at indgå aftaler med hoteller, feriecentre eller andre kommercielle overnatningsfaciliteter til en overnatningspris på under 1000 kr.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 31
Ministeren bedes redegøre for, hvordan kommuner/regioner skal forholde sig, såfremt det ikke er muligt i nærområdet at indgå aftaler med hoteller, feriecentre eller andre kommercielle overnatningsfaciliteter til en overnatningspris på under 1000 kr.?

Svar fra fredag den 29. maj 2020
I den aktuelle situation med håndteringen af covid-19 skal kommunalbestyrelserne tilbyde isolationsfaciliteter ved at indgå aftale med private leverandører af hoteller, feriecentre og andre kommercielle overnatningsfaciliteter, som skal etablere og drive frivillige isolationsfaciliteter i forbindelse med håndteringen af covid-19.

Kommunerne kan med fordel indgå samarbejde med andre kommuner om at indgå aftaler med de private leverandører, så der opnås tilpas stor mængde overnatningskapacitet til, at der bliver kommercielt interessant at byde på opgaven.
0:000:00