Martin Geertsen
 svarer 
Magnus Heunicke

V: Hvem har ansvaret for værnemidler i forbindelse med det nye lovforslag?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 191, Spørgsmål 33

Ministeren bedes redegøre nærmere for, om det er staten, kommuner, regioner eller de private overnatningsfaciliteter, som vil have ansvaret for værnemidler i forbindelse med aktiveringen af den bemyndigelse, som ministeren iflg. lovforslaget skal udstyres med?

Svar fra fredag den 29. maj 2020

Der stilles ikke krav om anvendelse af værnemidler i forbindelse med nærværende lovforslag, ligeledes forventes det ikke, at der stilles krav om værnemidler i den kommende bekendtgørelse.

Det forventes, at der i Sundhedsstyrelsens retningslinje for isolationsfaciliteten vil fremgå, at der skal anvendes handsker og engangsforklæde ved rengøring.

I det omfang, der er behov for værnemidler til fx personalet på hoteller, feriecentre og lignende kommercielle overnatningsfaciliteter, vil det være et arbejdsgiveransvar at stille disse til rådighed for medarbejderne i lighed med brug af værnemidler på andre arbejdspladser.

0:000:00