Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid KragSpm. , om der er nogen elementer i beslutningsforslaget om styrket retssikkerhed ved forældrekompetenceundersøgelser, som regeringen kan støtte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 134, Spørgsmål 2
Vil ministeren svare på, om der er nogen elementer i beslutningsforslaget om styrket retssikkerhed ved forældrekompetenceundersøgelser, som regeringen kan støtte?

Svar fra onsdag den 3. juni 2020
Regeringen er helt enig i det overordnede formål bag beslutningsforslaget om at styrke retssikkerheden ved forældrekompetenceundersøgelser.

Derfor har regeringen allerede iværksat et stort arbejde, som skal munde ud i et kommende udspil, ”Børnene Først”. I den proces vil regeringen både inddrage organisationer, tidligere anbragte, eksperter og fagpersoner for at finde de fagligt bedste løsninger.

I processen frem mod et udspil vil regeringen også se på initiativer, der skal styrke retssikkerheden for børn og familier.

Regeringen vil afvente resultaterne af det arbejde, der er igangsat. Både for at sikre, at de initiativer, der tages, hænger sammen, og da regeringen mener, at de bedste løsninger kommer ved at inddrage eksperter og praksis.

I dette arbejde vil de forslag, der indgår i beslutningsforslaget, også blive taget i betragtning.
0:000:00