Samira Nawa
 svarer 
Simon Kollerup

Samira Nawa (R) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om det går for langsomt med ligestillingen på ledelsesgangene og i bestyrelserne i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 91, Spørgsmål 1
Ministeren udtalte under 1. behandlingen af beslutningsforslaget, at de seneste års langsomme positive udvikling i kønsfordelingen i de øverste ledelseslag er ”decideret nedslående”. I en artikel til Berlingske fra februar 2020 udtrykker ministeren sig således: ”Vi ser fortsat alt for få kvinder i ledelseslagene ude i vores virksomheder, hvor vi som samfund og erhvervsliv i alt for ringe grad får udnyttet den fulde talentmasse, som faktisk er til rådighed. Alle rapporter viser, at det går alt for langsomt, og min tålmodighed er i hvert fald presset”. (Støttepartier presser Mette F. for mere ligestilling i virksomhedernes top:

»Det sander fuldstændig til«, Berlingske, 20. februar 2020). Er det korrekt forstået, at ministeren med disse udtalelser er enig i, at det går for langsomt med ligestillingen på ledelsesgangene og i bestyrelserne i Danmark, og at det er nødvendigt og af høj prioritet, at vi kommer i gang med arbejdet hurtigst muligt?

Svar fra onsdag den 10. juni 2020
Regeringen mener, at det går for langsomt med udviklingen i andelen af kvinder i de øverste ledelsesorganer i danske virksomheder. Udviklingen har nærmest stået stille i mange år, hvilket, jeg mener, er nedslående læsning.

Regeringen mener generelt, at ligestilling, herunder en ligelig kønsfordeling på ledelsesgangene og i bestyrelseslokalerne, er til gavn for danske virksomheder og institutioner og er med til en positiv indvirkning på virksomheders bundlinje.

Regeringen finder derfor, at det er nødvendigt, at vi ser på, hvordan bl.a. lovgivningen kan indrettes på en måde, så udviklingen i kønsbalancen i virksomhederne skubbes i en bedre retning. Derfor vil jeg, som allerede sagt, gerne drøfte, hvordan vi politisk bedst muligt kan understøtte udviklingen.

ERHVERVSMINISTERIET
0:000:00