Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ordningerne efter servicelovens §§ 95 og 96 er fuldt DUT-kompenseret (Det Udvidede Totalbalanceprincip)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 193, Spørgsmål 4
Vil ministeren redegøre for, om ordningerne efter servicelovens §§ 95 og 96 er fuldt DUTkompenseret (Det Udvidede Totalbalanceprincip)?

Svar fra tirsdag den 9. juni 2020
”Vil ministeren redegøre for, om ordningerne efter servicelovens §§ 95 og 96 er fuldt DUT-kompenseret (Det Udvidede Totalbalanceprincip)?” Svar:

Det Udvidede Totalbalanceprincip (DUT) indebærer, at der ved ændring i udgifts- eller opgavefordelingen mellem staten, kommunerne og regionerne skal ske en regulering af det generelle statstilskud (bloktilskuddet). Kommuner og regioner kompenseres efter DUT-princippet således for eventuelle merudgifter ved blandt andet ny lovgivning. Princippet gennemgås også i min samtidige besvarelse af spørgsmål 1 til lovforslag L 193.

Som det fremgår af min samtidige besvarelse af spørgsmål 6 til lovforslaget, har der tidligere ikke været hjemmel til at yde overvågning som en del af hjælpen i en ordning med kontant tilskud til ansættelse af hjælpere efter § 95, stk. 3. Kommunerne er derfor ikke tidligere DUT-kompenseret herfor.

Jeg henviser i øvrigt til min samtidige besvarelsen af spørgsmål 6 til lovforslaget omkring Vestre Landsrets dom i maj 2015.
0:000:00