svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelse af 29/5-20 fra Ansatte Tandlægers Organisation

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 160, Spørgsmål 14
Vil ministeren kommentere henvendelse af 29. maj 2020 fra Ansatte Tandlægers Organisation, jf. L 160 - bilag 5.

Svar fra mandag den 8. juni 2020
”Vil ministeren kommentere henvendelse af 29. maj 2020 fra Ansatte Tandlægers Organisation, jf. L 160 - bilag 5.” Svar:

Jeg henviser til mit svar på SUU L 160 spm. 13.

Derudover kan jeg oplyse, at der i aftalen om kommunernes økonomi for 2019 var enighed mellem den daværende regering og KL om at igangsætte en analyse, som skal bidrage med løsningsmodeller, der kan fremme et omkostningseffektivt marked, der samtidig sikrer den bedst mulige indsats og progression for borgeren. Dette på baggrund af, at kommunerne i forbindelse med kommunalreformen fik det fulde myndigheds-, forsynings- og finansieringsansvar på det specialiserede socialområde.

Kommunerne opfylder deres forsyningsansvar ved brug af egne tilbud eller ved køb af pladser hos andre kommuner, regionerne eller private aktører.

Analyse af markedet for køb og salg af indsatser og tilbud på socialområdet blev offentliggjort i september 2019, og af denne fremgår det, at der i efterår 2020 fremsættes lovforslag om mellemkommunal refusion for sundhedsydelser. Dette vil også omfatte den foreslåede tandplejeordning om vederlagsfri tandpleje til de mest socialt udsatte borgere.

./.
0:000:00