Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig i, at der fra muslimske menigheder i Danmark er et ønske om, at man kan få lov til at lave elektrisk forstærket bønnekald? Det har blandt andet Dansk Islamisk Trossamfund anmodet om hos kirkeministeren og udlændinge- og integrationsministeren

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 174, Spørgsmål 8
Er ministeren enig i, at der fra muslimske menigheder i Danmark er et ønske om, at man kan få lov til at lave elektrisk forstærket bønnekald? Det har blandt andet Dansk Islamisk Trossamfund anmodet om hos kirkeministeren og udlændinge- og integrationsministeren.

Svar fra mandag den 22. juni 2020
Jeg kan bekræfte, at jeg den 23. april 2020 har modtaget en anmodning fra Dansk Islamisk Trossamfund om tilladelse til bønnekald fra deres menigheder under COVID-19. I ministeriets besvarelse er det oplyst, at der ikke er lovgivning på Udlændinge- og Integrationsministeriets område, der regulerer bønnekald fra moskéer, hvorfor ministeriet ikke kan behandle ansøgningen.

Kirkeministeriet har oplyst, at man har modtaget og besvaret i alt tre henvendelser om bønnekald fra to anerkendte trossamfund i perioden fra den 1. april til den 12. maj 2020, herunder fra Dansk Islamisk Trossamfund. I Kirkeministeriets besvarelser er det oplyst, at der ikke er lovgivning på Kirkeministeriets område, der regulerer bønnekald fra moskéer, og at kirkeministeren derfor ikke har kompetence til at godkende, at der foretages bønnekald fra trossamfundenes moskéer. 21. juni 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10372 1295031 Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side 1/
0:000:00