Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er tryg ved, at der ikke er en ramme for, hvordan sådanne tilladelser skal gives

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 174, Spørgsmål 9
Ministeren oplyste under 1. behandlingen, at det ikke var kirkeministeren eller udlændinge- og integrationsministeren, der kunne eller skulle give en tilladelse til Dansk Islamisk Trossamfund. Er ministeren tryg ved, at der ikke er en ramme for, hvordan sådanne tilladelser skal gives?

Svar fra onsdag den 1. juli 2020
Spørgsmålet om et forbud mod bønnekald mv. rejser en lang række spørgsmål, som vil skulle afklares nærmere, herunder juridisk. Et forbud, der alene retter sig mod bønnekald fra muslimske trossamfund i Danmark, vil ikke være foreneligt med diskriminationsforbuddene i grundlovens § 70 og Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 14, jf. artikel 9. Spørgsmålet om, hvorvidt der kan indføres et generelt forbud mod bønnekald inden for rammerne af grundloven og Danmarks internationale forpligtelser, afhænger af reglernes udformning, og en afklaring heraf vil kræve en nærmere vurdering.

Jeg mener, at den slags bønnekald, vi har set i Aarhus under COVID-19, er voldsomt og anmassende for de borgere, der bor i nærheden. Regeringen mener ikke, at den slags bønnekald hører hjemme i Danmark.

Vi har derfor taget initiativ til en juridisk afklaring af grundlaget for et forbud mod bønnekald, så vi kender reaktionsmulighederne. Mit ministerium vil endvidere med hjælp fra Udenrigsministeriet undersøge, om der er indført lovgivning om bønnekald i andre europæiske lande, idet en sådan undersøgelse vurderes nyttig i forhold til den juridiske afklaring af mulighederne for et eventuelt forbud mod bønnekald.

1. juli 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10375 1295112 Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side
0:000:00