Samira Nawa
 svarer 
Mattias Tesfaye

Samira Nawa (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil fremsætte ændringsforslag med tilhørende bemærkninger, så personer, der kommer til Danmark på den nye positivliste, ikke kun får 1 års ophold men 4 års ophold, så der sikres parallelitet med den eksisterende positivliste? Hvis ministeren ikke ønsker at fremsætte ændringsforslag, bedes ministeren, som teknisk bistand udarbejde et sådant ændringsforslag med tilhørende bemærkninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 188, Spørgsmål 17
Vil ministeren fremsætte ændringsforslag med tilhørende bemærkninger, så personer, der kommer til Danmark på den nye positivliste, ikke kun får 1 års ophold men 4 års ophold, så der sikres parallelitet med den eksisterende positivliste? Hvis ministeren ikke ønsker at fremsætte ændringsforslag, bedes ministeren, som teknisk bistand udarbejde et sådant ændringsforslag med tilhørende bemærkninger.

Svar fra onsdag den 17. juni 2020
Mit udgangspunkt er lovforslaget, som det er fremsat, og dermed også, at en opholdstilladelse efter den foreslåede positivliste for faglærte skal meddeles for højst 1 år ad gangen, efter 2 år for højst 2 år, og efter 4 år for højst 3 år ad gangen, jf. svaret på spørgsmål nr. 5 til lovforslaget.

Et ændringsforslag i overensstemmelse med spørgerens ønske kan f.eks. se såle§ 9 a, stk. 2, nr. 2, æ dres ” r. 1 og” til: ” r. 1 sa t”.

[Forslag om at opholdstilladelse efter den foreslåede positivliste for faglærte skal meddeles for op til 4 år]

Bemærkninger Til nr. 1 Med den foreslåede bestemmelse i § 9 a, stk. 2, nr. 2, foreslås det, at der efter ansøgning skal kunne gives opholdstilladelse til en udlænding, der har indgået aftale eller fået tilbud om ansættelse hos en arbejdsgiver, som på tidspunktet for afgørelse om opholdstilladelse havde en måluddannelsesratio for det senest opgjorte bidragsår, og som ikke skulle betale merbidrag for det senest opgjorte bidragsår, jf. § 21 a, jf. §§ 21 b og 21 i, i lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, 17. juni 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10422 1295831 hvis ansættelsen ikke er omfattet af nr. 1 og vedrører en stilling på minimum faglært niveau inden for et område, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Opholdstilladelse efter den foreslåede bestemmelse vil blive meddelt for højst 4 år ad gangen og efter 8 år for højst 5 år ad gangen. Udlændingebekendtgørelsen vil blive ændret i overensstemmelse hermed.

Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side
0:000:00