svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 18/6-20 fra Ulrik Graff, Nordhavn, om bemærkninger til skatteministerens svar vedrørende SKATs fejlagtige fastsættelse af grundværdi i forbindelse med projektsalg

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 194, Spørgsmål 3
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 18. juni 2020 fra Ulrik Graff, Nordhavn, om bemærkninger til skatteministerens svar vedrørende SKATs fejlagtige fastsættelse af grundværdi i forbindelse med projektsalg, jf. L 194 - bilag 11.

Svar fra tirsdag den 23. juni 2020
Som skatteminister kan jeg efter skatteforvaltningsloven ikke gå ind i den konkrete sag, men jeg har forståelse for, at borgerne i Nordhavn finder den uensartede beskatning urimelig. Det er en kendt sag, at ejendomsvurderingerne efter det gamle vurderingssystem i visse tilfælde har været uensartede og fejlbehæftede, hvilket bl.a. er årsagen til, at der nu implementeres et nyt system, så der kan udsendes mere retvisende ejendomsvurderinger, og samtidig indfører vi nye boligskatteregler fra 2024.

Jeg vil samtidigt gøre opmærksom på, at hvis en borger, efter den endelige administrative instans har truffet sin afgørelse, fortsat er uenig i afgørelsen, har borgeren mulighed for at få prøvet afgørelsen ved domstolene under forudsætning af, at afgørelsen indbringes for retten senest tre måneder efter, at den endelige administrative instans enten har afgjort klagen eller afvist at behandle klagen.

Jeg vil også gerne understrege – som det også fremgår af mit svar på spørgsmål nr. 1 af den 17. juni 2020 – at det fortsat er muligt at anmode om genoptagelse af vurderinger foretaget i det gamle vurderingssystem indtil den 1. november 2020.

Det er derfor vigtigt, at ejendomsejere, der mener, at der kan være grundlag for at få genoptaget en vurdering foretaget i det gamle vurderingssystem, overvejer at indgive en anmodning om genoptagelse inden den 1. november 2020. Hvis der indgives en anmodning om genoptagelse inden den 1. november 2020, vil Skatteforvaltningen foretage en konkret vurdering af, om skatteforvaltningslovens betingelser for genoptagelse er opfyldt.

En vurdering kan genoptages, hvis det kan godtgøres, at en vurdering er foretaget på et fejlagtigt grundlag som følge af fejlagtig eller manglende registrering af ejendommens grundareal, bygningsareal, planforhold eller lignende objektivt konstaterbare faktiske forhold. Beløbsmæssige vurderingsskøn foretaget på et korrekt grundlag kan ikke genoptages. Ved ekstraordinær genoptagelse er det desuden en betingelse, at genoptagelsen vil resultere i en ændring af ejendomsværdien eller grundværdien med mere end 20 pct.

Som nævnt i svaret på spørgsmål nr. 1 af 17. juni 2020, vil Vurderingsstyrelsen gennemføre en generel vejledningsindsats frem mod den 1. november 2020, for at ejendomsejerne kan få overblik over, om det kan være relevant for netop dem at bede om genoptagelse.

0:000:00