Hans Christian Schmidt
 svarer 
Benny Engelbrecht

Hans Christian Schmidt (V) spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om ministeren kan be- eller afkræfte, at EU-forordning 2018/858 ikke stiller krav om akkreditering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 151, Spørgsmål 31
Kan ministeren be- eller afkræfte, at EU-forordning 2018/858 ikke stiller krav om akkreditering?

Svar fra onsdag den 24. juni 2020
Kan ministeren be- eller afkræfte, at EU-forordning 2018/858 ikke stiller krav om akkreditering?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Færdselsstyrelsen, der oplyser:

har ansvaret for vurdering, udpegelse, notifikation og overvågning af de tekniske tjenester.

Myndigheden kan beslutte, at vurderingen og overvågningen skal foretages af et nationalt akkrediteringsorgan.

En teknisk tjeneste skal således vurderes og overvåges af enten den relevante myndighed i medlemsstaten eller af det nationale akkrediteringsorgan. Med lovforslaget er der lagt op til, at tekniske tjenester skal akkrediteres.

Færdselsstyrelsen besidder ikke samme kompetenceniveau som det nationale akkrediteringsorgan. Det vil være uforholdsmæssig dyrt og vanskeligt for Færdselsstyrelsen som myndighed at oppebære de nødvendige kompetencer og ressourcer for at kunne håndtere opgaverne i forbindelse med vurdering og overvågning af de tekniske tjenester.

Det vurderes ikke, at erhvervslivets samlede omkostninger ved akkrediteringskravet vil være højere end de forventede omkostninger, der alternativt vil blive pålagt erhvervslivet i forbindelse med gebyr til Færdselsstyrelsens vurdering og overvågning.”
0:000:00