Christian Juhl
 svarer 
Mattias Tesfaye

Christian Juhl (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om, hvor mange institutioner vil maksimalt have interesse i at udføre bønnekaldt via højttaler-bønnekald

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 185, Spørgsmål 1
Hvor mange institutioner vil maksimalt have interesse i at udføre bønnekaldt via højttalerbønnekald ?

Svar fra tirsdag den 30. juni 2020
Jeg har den 23. april 2020 modtaget en anmodning fra Dansk Islamisk Trossamfund om tilladelse til bønnekald fra deres menigheder under COVID-19. I ministeriets besvarelse er det oplyst, at der ikke er lovgivning på Udlændinge- og Integrationsministeriets område, der regulerer bønnekald fra moskéer, hvorfor ministeriet ikke kan behandle ansøgningen.

Kirkeministeriet har oplyst, at man har modtaget og besvaret i alt tre henvendelser om bønnekald fra henholdsvis Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse og Dansk Islamisk Trossamfund i perioden fra den 1. april til den 12. maj 2020. I Kirkeministeriets besvarelser er det oplyst, at der ikke er lovgivning på Kirkeministeriets område, der regulerer bønnekald fra moskéer, og at kirkeministeren derfor ikke har kompetence til at godkende, at der foretages bønnekald fra trossamfundenes moskéer.

Jeg har ikke kendskab til, hvor mange institutioner der kunne have interesse i at udføre højttalerforstærket bønnekald.

Jeg mener, at den slags bønnekald, vi har set i Aarhus under COVID-19, er voldsomt og anmassende for de borgere, der bor i nærheden. Regeringen mener ikke, at den slags anmassende bønnekald hører hjemme i Danmark.

Vi har derfor taget initiativ til en juridisk afklaring af grundlaget for et forbud mod bønnekald, så vi kender reaktionsmulighederne. Mit ministerium vil endvidere med hjælp fra Udenrigsministeriet undersøge, om der er indført lovgivning om bønnekald i andre europæiske lande, idet en sådan undersøgelse vurderes nyttig i 30. juni 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 11036 1303824 forhold til den juridiske afklaring af mulighederne for et eventuelt forbud mod bønnekald.

Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side
0:000:00