Peder Hvelplund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Peder Hvelplund (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, hvorfor ministeren finder det hensigtsmæssigt at fjerne solnedgangsklausulen, før der er faldet afgørelse i de tre klagesager, som er under behandling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 45, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren finder det hensigtsmæssigt at fjerne solnedgangsklausulen, før der er faldet afgørelse i de tre klagesager, som er under behandling?

Svar fra fredag den 6. november 2020
Udlændinge- og Integrationsministeriet er ikke bekendt med en tidsramme for, hvornår der kan forventes endelige afgørelser i de påklagede sager ved domstolene.

På baggrund af de erfaringer, der allerede er blevet gjort, er det min opfattelse, at loven har været med til i højere grad end tidligere at sikre, at personer, der har udvist en handlemåde, der er til alvorlig skade for landets vitale interesser, ikke kommer til Danmark. Det er derfor afgørende, at loven ikke automatisk ophæves den 1. juli 2021, således at loven også efter denne dato kan være med at værne mod, at fremmedkrigere kommer til Danmark.

Måtte der på baggrund af fremtidige erfaringer fra de verserende sager ved domstolene opstå behov for justeringer af loven, vil dette kunne håndteres ved eventuelle senere ændringer af loven.

6. november 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsret Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 20385 1441396 Mattias Tesfaye / Nicolai Holm Larsen Side 1/
0:000:00