Alex Ahrendtsen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Alex Ahrendtsen (DF) spørger boligministeren, Kaare Dybvad Bek, om Folketinget er forpligtet til at gennemføre forsøg med opsigelse af lejere i almene ældre- og plejeboliger i forlængelse af udfordringsretten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre nærmere for, om Folketinget er forpligtet til at gennemføre forsøg med opsigelse af lejere i almene ældre- og plejeboliger i forlængelse af udfordringsretten?

Svar fra fredag den 13. november 2020
Vil ministeren redegøre nærmere for, om Folketinget er forpligtet til at gennemføre forsøg med opsigelse af lejere i almene ældre- og plejeboliger i forlængelse af udfordringsretten?

Svar:

Med udfordringsretten er det muligt for kommuner at udfordre de gældende lovregler og komme med forslag til regelforenkling og søge om dispensation fra de gældende regler med henblik på at afprøve nye måder at gøre tingene på i den offentlige sektor.

De foreslåede bestemmelser i almenlejeloven om forsøg med opsigelse af lejere i almene ældre- og plejeboliger er indsendt i medfør af udfordringsretten og udspringer af kommuners ønske om større frihed og fleksibilitet i ældre- og plejeboligsektoren. Der er ingen pligt til at imødekomme ansøgninger, der indkommer som led i udfordringsretten, men regeringen ser generelt positivt på indkomne ansøgninger, da der af og til kan være behov for at afprøve nye måder at gøre tingene på.

Under 1. behandlingen af lovforslaget i Folketinget blev der imidlertid peget på en række uhensigtsmæssigheder ved de foreslåede bestemmelser om mulighed for forsøg med opsigelse af lejere i almene ældre- og plejeboliger, og der ses ikke at være opbakning til denne del af lovforslaget.

Side På den baggrund har jeg oversendt et forslag til udvalget om, at denne del af lovforslaget udgår.
0:000:00