svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Udvalg: Vil det være skadeligt for et barn at deltage i et møde om udskrivning af barnet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 50, Spørgsmål 3

Vil ministeren oplyse, om der efter ministerens opfattelse kan være eksempler på, at det vil være skadeligt for barnet at deltage i et møde, eller at ikke alle aspekter i en sag vil blive fremlagt lige åbent, såfremt barnet deltager i mødet?

Svar fra fredag den 20. november 2020
Rosenkrantz-Theil: Det kan være skadeligt for et barn at deltage i møder, hvis man vurderer, at barnet vil blive væsentligt påvirket

Dette vil eksempelvis være tilfældet, hvor der er tale om alvorlig sygdom hos eleven, eller hvor en samtale vurderes at påvirke eleven væsentligt evt. som følge af et langstrakt forløb før beslutningen om udskrivning.

Dette vil fx kunne dokumenteres ved udtalelser fra psykolog, læge eller i øvrigt være tydeligt på baggrund af skolens hidtidige erfaringer med eleven.

I sådanne situationer skal skolen stadig sikre, at alle aspekter i sagen, herunder elevens perspektiv, bliver inddraget i sagen på anden måde end ved samtale. Det kan være den daglige og løbende dialog med eleven.

Der kan også være eksempler på situationer, hvor der af hensyn til barnet ikke fremlægges alle aspekter af en sag. Det kan eksempelvis være, hvis eleven udskrives på grund af uenigheder mellem skolen og forældrene eller som følge af forældrenes misligholdelse af en aftale med skolen om egenbetaling.

0:000:00