Birgitte Bergman
 svarer 
Joy Mogensen

Birgitte Bergman (K) spørger kirkeministeren, Joy Mogensen, hvilke overvejelser gør ministeren sig ift. at sikre en langsigtet og bæredygtig tilgang af præster

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 25, Spørgsmål 3
Hvilke overvejelser gør ministeren sig ift. at sikre en langsigtet og bæredygtig tilgang af præster og ikke blot en aktuel brandslukning?

Svar fra tirsdag den 24. november 2020
nelse, sådan at frafaldet reduceres? Dette samarbejde bør foretages med Uddannelses- og forskningsministeriet. på KIU, L 25 – spørgsmål 1, for så vidt anJeg henviser til mit svar af dags dato Frederiksholms Kanal 2121 Frederiksholms Kanal 1220 København K Postboks 2123 www.km.dk 1015 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 [email protected] Akt nr.: 134150 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til Kirkeministeriet Dato: 24. november 2020 går parallelle og langsigtede initiativer til imødegåelse af præstemangel i folke- Undersøge mulige effekter af at indføre en seniorordning, hvor ældre præster kirken. fortsat kan virke i deres embede, men med begrænset opgaveportefølje, såsom administrative opgaver og konfirmandundervisning?

Lovforslagets bestemmelse om en supplerende adgangsvej til at søge præstestillinger i folkekirken er således ét af en række initiativer samtidig sikre, - Undersøge mulige effekter af at hæve pensionsalderen ogmed henblik på at imødegå præstemanglen.

det enkelte pastorat og den enkelte præst kan sammensætte en overkommelig hverdag?

hvor store årgange fastholdelsesinitiativer, hvor arbejdsmiljø og - Undersøge muligeventes at gå på pension, og hvor Kirkeministeriet på baggrund af Herunder for til- er udfordringer såsom stress pga. store sognesamgodeses. prognoserom der og afgang af præster i folkekirken vurderer, at der menlægninger, såkaldte ’mega-sogne’?

af nye teologiske kandidater fra universiteterne vil være tilstrækkeligt til at dække behovet.

- Undersøge om embedsboligerne, ofte ældre præstegårde, reelt er beboelsesLovforslaget indeholder af samme grund en revisionsbestemmelse om, at kiregnede - der har været eksempler på misligholdte præstegårde med skimmelkeministeren i folketingsåret 2030-31 fremsætter forslag også dansk af ordsvamp? Præstegårdene er ikke alene embedsboliger, men om revisionkulturningen arv”.

med udgangspunkt i en vurdering af det fortsatte behov for bestemmelsen.

Formålet med revisionsbestemmelsen er at sikre, at den foreslåede udvidelse Svar:

af adgangen til at søge præstestillinger i folkekirken alene bør gælde, så længe der vurderes at være en generel risiko for, at ledige præstestillinger ellers ikke kan blive besat på grund af mangel på kvalificerede ansøgere.

Joy Mogensen Joy Mogensen /Annemarie Steffensen Steffensen /Annemarie
0:000:00