Heidi Bank
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Heidi Bank (V) spørger boligministeren, Kaare Dybvad Bek, om nærhedsbegrebet, idet det ønskes præciseret, hvordan borgerens rettigheder sikres ved anvendelse af nærhedsprincippet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 9
I bemærkningerne til lovforslaget vedrørende en forsøgsgodkendelse, hvorefter der gives godkendelse til at fravige reglerne i § 85 om udlejerens opsigelighed, nævnes at ”nærhedsprincippet” er centralt og en vigtig forudsætning (jf. side 7). Vil ministeren nøje forklare nærhedsbegrebet, idet det ønskes præciseret, hvordan borgerens rettigheder sikres ved anvendelse af nærhedsprincippet?

Svar fra mandag den 16. november 2020
I bemærkningerne til lovforslaget vedrørende en forsøgsgodkendelse, hvorefter der gives godkendelse til at fravige reglerne i § 85 om udlejerens opsigelighed, nævnes at ”nærhedsprincippet” er centralt og en vigtig forudsætning (jf. side 7).

Vil ministeren nøje forklare nærhedsbegrebet, idet det ønskes præciseret, hvordan borgerens rettigheder sikres ved anvendelse af nærhedsprincippet?

Svar:

Jeg henviser til min besvarelse af spørgsmål nr. 1 og 8 til L 7.
0:000:00