svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om kommentar til henvendelse af 12/11-20 fra Jammerbugt Kommune vedr. etablering af naturnationspark i Han Herred

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 81, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelse af 12. november 2020 fra Jammerbugt Kommune vedr. etablering af naturnationspark i Han Herred, jf. B 81 - bilag 1?

Svar fra mandag den 30. november 2020
Regeringen deler ønsket om en styrket naturindsats. Regeringen arbejder for mere vild natur og flere sammenhængende naturområder, hvor naturen får plads til at udbrede sig på mere naturlige præmisser end i dag.

Regeringen indgik inden sommerferien en aftale med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet om at igangsætte forberedelsen af to naturnationalparker i Gribskov og Fussingø ved Randers. Det fremgår også af aftalen, at aftalekredsen vil arbejde med at afdække perspektiver og omkostninger forbundet med naturnationalparker i flere egne af Danmark.

Jeg har været i dialog med Jammerbugt Kommune om deres visioner og vil tage det med i det videre arbejde med naturnationalparker. Det er dejligt, at der er lokalt engagement i forhold til at passe bedre på naturen. Den konkrete stillingtagen til placering af eventuelt kommende naturnationalparker vil ske som led i en samlet drøftelse af flere potentielle områder.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00