Karsten Lauritzen
 svarer 
Nick Hækkerup

Karsten Lauritzen (V) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om de personer, hvis forhold undersøges, vil have ret til at blive gjort bekendt med kommissoriet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 53, Spørgsmål 34
Vil ministeren præcisere, om de personer, hvis forhold undersøges, vil have ret til at blive gjort bekendt med kommissoriet.

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Det følger af lovforslagets § 4, stk. 1, 1. pkt., at undersøgelseskommissionen efter samråd med udspørgeren afgør, hvordan undersøgelsen skal tilrettelægges. Det vil således være op til undersøgelseskommissionen at vurdere, om og i hvilket omfang de personer, hvis forhold undersøges, skal have indsigt i kommissoriet.

Det bemærkes endvidere, at det følger af lovforslagets § 13, stk. 1, at personer, som afhøres, og den pågældendes bisidder, inden afhøringen skal orienteres om de forhold af faktisk og eventuelt retlig karakter, som undersøgelsen vedrørende den pågældende omfatter. Kommissionen vil i den forbindelse skulle vurdere, i hvilket omfang den pågældende og dennes bisidder skal gøres bekendt med kommissoriet.

0:000:00