Marlene Ambo-Rasmussen
 svarer 
Astrid Krag

Marlene Ambo-Rasmussen (V) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, hvilke muligheder den dømte forælder har for at anke en afgørelse efter lovforslagets bestemmelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 15, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvilke muligheder den dømte forælder har for at anke en afgørelse efter lovforslagets bestemmelser?

Svar fra onsdag den 25. november 2020
”Vil ministeren redegøre for, hvilke muligheder den dømte forælder har for at anke en afgørelse efter lovforslagets bestemmelser?” Svar:

Indledningsvist vil jeg slå fast, at afgørelser efter forældreansvarsloven kan efterprøves. Det er vigtigt, da der er tale om afgørelser med stor betydning for barnet og forældrene. Hvis der er tale om en afgørelse truffet af Familieretshuset, så kan familieretten prøve den, og hvis der er tale om en afgørelse truffet af familieretten, så kan den ankes til landsretten.

Komplekse sager, hvor afgørelsen oftest vil kunne være indgribende, visiteres til behandling som en såkaldt ”§

7-sag”. I disse sager sørger Familieretshuset for sagsforberedelsen og sagsoplysningen, hvorefter Familieretshuset indbringer sagen for familieretten til afgørelse.

Familierettens domme kan som nævnt ankes til landsretten. Ankefristen er ifølge retsplejeloven fire uger fra familierettens dom.

Sager efter den gældende formodningsregel i § 4 a i forældreansvarsloven vedrørende forældre, der er dømt for personfarlig kriminalitet af grovere karakter, visiteres til behandling som en § 7-sag, og afgørelsen træffes således af familieretten. Dette vil fortsat være tilfældet, når bestemmelsen i § 4 a som foreslået udvides til også at omfatte forældre, der er dømt for terrorisme.
0:000:00