Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Nicolai Wammen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om at sikre, at vi med den digitale borgerkommunikation i forbindelse med COVID19 ikke står i en situation, hvor et nyt digital postsystem tages i brug og fejler

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 47, Spørgsmål 21
Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at vi med den øgede kritiske digitale borgerkommunikation i forbindelse med COVID19 ikke står i en situation, hvor et nyt digital postsystem tages i brug og fejler, og er der i den forbindelse tænkt på eventuelle backup systemer, da vi har med kritisk infrastruktur at gøre?

Svar fra onsdag den 25. november 2020
Postløsningen forventes idriftsat den 5. august 2021. Digitaliseringsstyrelsen kan i forlængelse af svaret på Social- og Indenrigsudvalgets spørgsmål nr. 9 oplyse, at der inden idriftsættelsen vil blive igangsat pilottests af løsningen, hvilket allerede på nuværende tidspunkt pågår. Herudover vil der ske tests af sikkerheden, ydeevne og belastning af systemet. I perioden omkring ibrugtagningen vil der være et udvidet beredskab til at håndtere eventuelle nedbrud eller andre hændelser, der kan forstyrre driften af systemet.

Digitaliseringsstyrelsen kan endvidere oplyse, at den kommende postløsnings kapacitet er dimensioneret til at håndtere et tilstrækkeligt stort antal anmodninger om visning af post, også i spidsbelastningsperioder.

Digital Post udgør kritisk offentlig infrastruktur, hvorfor backup af it-systemet er et af mange parametre, der sikrer, at den digitale kommunikation mellem offentlige afsendere og borgere og virksomheder kan opretholdes.

Der bliver ikke lavet en glidende overgang fra den tidligere leverandør til den kommende postløsning, da det er af afgørende betydning, at borgere og virksomheder kan være sikre på, at de har adgang til meddelelser med retsvirkning fra offentlige afsendere ét sted, som foreskrevet i loven.

0:000:00