Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Nicolai Wammen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, om ministeren kan bekræfte, at Datatilsynet ikke mener, at lovforslaget overtræder databeskyttelsesforordningen, leverandøransvar samt GDPR-reglerne, fra finansministeren

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 47, Spørgsmål 22
Vil ministeren bekræfte, at Datatilsynet ikke mener, at lovforslaget overtræder databeskyttelsesforordningen, leverandøransvar samt GDPR-reglerne?

Svar fra onsdag den 25. november 2020
Ja, det kan bekræftes, at Datatilsynet, som det fremgår af høringssvaret, ikke har givet udtryk for, at lovforslaget er i strid med databeskyttelsesreglerne.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af Social- og Indenrigsudvalgets spørgsmål nr.

7 til lovforslag L 47 Forslag til lov om ændring af lov om Digital Post fra offentlige afsendere. Heraf fremgår det, at Datatilsynets bemærkninger fra deres høringssvar er imødekommet og indarbejdet i lovforslaget. Lovforslaget lever derfor op til reglerne i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

Det fremgår videre af svaret på spørgsmål nr. 7, at Digitaliseringsstyrelsen og den kommende leverandør overholder de gældende databeskyttelsesretlige regler, herunder regler i databeskyttelsesforordningen, og høringssvaret fra Datatilsynet har underbygget, at Digital Post-løsningen efterkommer såvel behandlingssikkerheden som borgeres og virksomheders rettigheder og beskyttelsen af brevhemmeligheden.
0:000:00