svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelse af 9/11-20 fra medstiller til borgerforslaget, Dunja Fogelberg Hansen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 9, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelse af 9/11-20 fra medstiller til borgerforslaget, Dunja Fogelberg Hansen, jf. B 9 – bilag 1?

Svar fra tirsdag den 15. december 2020
”Vil ministeren kommentere henvendelse af 9/11-20 fra medstiller til borgerforslaget, Dunja Fogelberg Hansen, jf. B 9 – bilag 1?

” Svar:

Som nævnt under 1. behandlingen forstår jeg godt, at så mange borgere har skrevet under på borgerforslaget om skattebetalt tandlæge, for det er på mange måder en sympatisk tanke. Det gør mig også ondt at læse de medsendte historier fra danskere, som oplever daglige gener som følge af dårlig tandsundhed.

Regeringen kan imidlertid ikke støtte forslaget, da en ordning som den foreslåede vil kræve finansiering svarede et betydeligt milliardbeløb årligt, som derfor vil skulle findes andetsteds.

Det er dog en stor prioritet for regeringen at sikre større social lighed i tandsundheden. Dette skal bl.a. ske via arbejdet med nye rammer for voksentandplejen. Jeg håber derfor, at vi i de kommende forhandlinger på tværs af Folketingets partier kan blive enige om en ny model for voksentandplejen, der understøtter større social lighed. Et vigtigt skridt til at sikre større social lighed i tandsundhed blev desuden taget, da vi pr. 1. juli i år indførte en ordning med gratis tandpleje til de mest socialt udsatte borgere.
0:000:00