Samira Nawa
 svarer 
Mattias Tesfaye

Samira Nawa (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren mener, at det er foreneligt med et godt studieliv, at nogle unge ser sig nødsagede til at arbejde 30 timer om ugen ved siden af studierne for at opfylde beskæftigelseskravet for permanent opholdstilladelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 65, Spørgsmål 3
Mener ministeren, at det er foreneligt med et godt studieliv, at nogle unge ser sig nødsagede til at arbejde 30 timer om ugen ved siden af studierne for at opfylde beskæftigelseskravet for permanent opholdstilladelse?

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
Det er sådan, at unge udlændinge vil kunne opnå permanent opholdstilladelse uden at skulle opfylde beskæftigelseskravet, hvis de har været i uddannelse eller ordinær fuldtidsbeskæftigelse siden afslutningen af folkeskolen og søger om permanent opholdstilladelse, inden de fylder 19 år.

Det er en god ordning, for vi skal ikke spænde ben for unge mennesker, som går i gang med at uddanne sig efter folkeskolen.

Udlændinge, der ikke er omfattet af de lempelige regler for unge udlændinge, f.eks. udlændinge, der endnu ikke har boet lovligt i Danmark i otte år, kan søge om permanent opholdstilladelse, når de mener at kunne opfylde betingelserne, herunder beskæftigelseskravene.

Indtil da vil opholdstilladelsen blive forlænget, hvis betingelserne for at meddele opholdstilladelse fortsat er til stede.

1. december 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 22049 1461768 Mattias Tesfaye / Øzlem Akar Side 1/
0:000:00